El Primavera Sound compensa les seves emissions a través de Clean CO2

L’edició 2015 del Primavera Sound ja és neutra en emissions de CO2 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per la gestió i compensació de gasos amb efecte d’hivernacle. El Primavera Sound ha adquirit 180 crèdits de carboni per compensar el 100% de l’empremta de diòxid de carboni generada durant l’edició del festival, concretament 180 tones de CO2e.
Aquests crèdits serviran per finançar el projecte d’energia eòlica Ay-yildiz, que es desenvolupa a Turquia i que consisteix en la generació d’energia renovable a partir de 5 aerogeneradors. 

El projecte, certificat per Gold Standard, a banda de reduir emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de pastura de l’entorn. Així doncs com a garantia de la compensació d’emissions realitzada, l’edició 2015 del Primavera Sound ha obtingut el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR que dirigeix a una aplicació divulgativa personalitzada amb informació i imatges del projecte d’energies renovables, un vídeo divulgatiu, informació del càlcul i compensació de la petjada de carboni, etc.
Aquesta compensació d’emissions de carboni és un dels punts clau de les polítiques mediambientals del Primavera Sound que, des de l’any 2011, són comptabilitzades per part de l’organització. Per altra banda, per il·luminar els escenaris del Primavera Sound s’utilitza tecnologia LED en un 60% dels equips utilitzats. Aquest tipus de bombetes no conté mercuri ni altres tòxics, són reciclables i tenen una vida útil molt superior a les bombetes incandescents. Tot això es tradueix en la reducció de l’ús de recursos energètics i de les emissions de CO2 a fi de contribuir a la millora de la qualitat de l’aire del planeta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: