Pagesos de ciutat, ¡la teva guia pràctica per fer un hort urbà a casa teva!

Per aquells qui vulguin iniciar-se en fer un hort urbà a casa, l’Ester Casanoves, experta en fer horts urbans fets en testos, jardineres i taules, t’ho ensenya a fer d’una manera amena i amb il·lustracions en el llibre que va publicar al març Pagesos de Ciutat. És el seu primer llibre, i segons l autora, ha estat tota una aventura. Ara ja fa nou anys que l Ester, sense tenir cap coneixement en horts, va plantar el seu primer planter d'enciam en un test a la terrassa del seu pis a Sabadell. En aquell temps no hi havia molta informació de com fer-ho, és per això que va començar a informar-se i demanar consells a experts, i a base d’errors va anar adquirint experiència fins que va decidir crear el seu bloc http://www.picaronablog.com, on pots trobar informació i consells molt pràctics i interessants en horticultura.
Va ser a arran del bloc que edicions Viena li va proposar que escrivís el llibre amb tota la informació.
L'Ester basa la seva vida envoltada en lo natural: treballa professionalment en la comercialització de productes ecològics a través del canal Horeca, on ven directament a restaurants, coordina el mercat ecològic que es fan els dissabtes en diferents municipis de la zona del Vallés occidental, i imparteix cursos, xerrades i tallers sobre com començar un hort en el balcó.A més a més,presenta i co dirigeix un programa setmanal que s'emet els dissabtes de 10 a 11 del matí,que s anomena també Pagesos de Ciutat ,a la Ràdio de Santa Perpètua,amb consells pràctics per aquells qui vulguin iniciar-se en com fer un hort i resoldre dubtes pels principiants que no tinguin cap tipus de noció en aquest àmbit.

Però malgrat la seva experiència,l’Ester no es defineix ni jardinera, ni enginyera tècnica agrícola, només és una ciutadana com qualsevol altre que un dia es va introduir en el món dels horts ara farà nou anys i fa sis que practica l’agricultura ecològica. Conscient del medi ambient, creu que la globalització no ha fet cap bé en qüestió de sostenibilitat. Per Sant Jordi l’Ester va estar firmant llibres i vaig aprofitar per preguntar li quins consells donaria a una persona que vol iniciar-se en fer un hort en contenidors: «Que ho provin, que no és tan complicat com sembla (…)És important saber algunes coses perquè no et trobis en fracassos que normalment és el que fa que un es desanimi, si plantes el que sigui i no et va bé, ja no hi tornes». Aconsella donar a cada planta l’espai que necessita, mirar d’ubicar a aquelles que els hi agrada més el sol, aprendre a regar… «es tracta de plantar el que toca per temporada, no el que un vol quan vol, que ara amb la globalització se’ns ha oblidat».
Recomana prendre consciencia medi ambiental,plantar i consumir productes de temporada perquè seran més sans al ser de proximitat i a més a més estan millor de preu perquè és el que hi ha en abundància, i fer difusió d'aquests temes i prendre consciencia. En qüestió de polítiques mediambientals pensa que fa falta molta feina i que les accions que es fan en aquest tema són pobres.

20140526-233629.jpg

20140528-070624.jpg

Fotografia y post Sígrid Julià

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s