El conseller Pelegrí posa en valor els sistemes agroalimentaris locals

El conseller Pelegrí ha destacat la importància del projecte Rururbal per tal de promoure models col·laboratius en l’àmbit agroalimentari que posin en valor els sistemes de governança i que promoguin alhora els sistemes agroalimentaris locals.
 
Segons el conseller, resulta indispensable la promoció dels productes agroalimentaris locals i dels seus circuits curts de comercialització, amb l’objectiu que el seu consum serveixi per a valoritzar els espais rurals periurbans i generi un entorn social propici per a la seva protecció.
 
Per a Pelegrí, el model de ciutat que comparteix un entorn rural ha de preservar el sòl agrari i, des del punt de vist alimentari, ha d’optar per aliments de qualitat, frescos, pròxims, saludables i segurs.
El conseller també ha destacat que la promoció dels aliments locals no és incompatible amb l’impuls de la internacionalització de l’economia, és  a dir, de les exportacions, com passa a Catalunya.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va veure l’oportunitat de participar com a soci del projecte, que s’ha vingut desenvolupant durant 30 mesos, concretament en l’àmbit de Catalunya, s’ha aplicat a la comarca del Vallès Oriental. Les actuacions pilots que s’han dut a terme han estat les següents: Tomàquets del Vallès Oriental i Xarxa de venda directa de productes locals en el parc del Montseny.
  
Rururbal és un projecte de cooperació transnacional europeu realitzat en el marc del programa MED que compta amb sis territoris (Barcelona, Aix en Provence, Grenoble, Torino, Siena i Thessalonique) i quatre Estats europeus.

La iniciativa vol potenciar el producte alimentari local com a element de valorització dels espais periurbans no urbanitzats, i les cadenes alimentàries de circuit curt, com a motor de reequilibri territorial i espai de codecisió en la seva gestió.
 
L’objectiu final del projecte Rururbal ha estat la creació d’una Carta Europea per a la Governança Territorial, per al desenvolupament sostenible dels territoris periurbans, basada en actuacions dirigides a promoure la comercialització i el consum dels productes locals. Aquesta carta s’ha presentat avui.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: